NL EN
DONEER NU!

Parkiesfestivals scherpen alcoholregels aan

27 juni 2024

Op 9 juli gaan de populaire Parkiesfestivals weer van start. Dat zijn gratis muziekevenementen in de open lucht, gesponsord door bierbrouwer Brand. Wel zijn er nieuwe regels voor het publiek in Breda. Bezoekers mogen slechts 2 drankjes per persoon meenemen.

Organisator Bas Witlox legt uit waarom die keuze gemaakt is. “In Breda hebben we van oudsher de missie om laagdrempelig te kunnen picknicken in het Valkenberg tijdens Parkies-festivals. Door het succes van Parkies door de jaren heen en het unieke karakter van dit concept is het de laatste jaren zijn doel voorbij geschoten. We hebben het hier letterlijk over jongeren die een tray bier van 24 stuks per persoon meenemen.” Daarbij werd ook veel gedronken door bezoekers die nog geen 18 jaar oud zijn. Waar bij de barren een leeftijdscontrole gemakkelijk kan worden uitgevoerd, is het handhaven van eigen meegebrachte alcohol lastiger. “Daarnaast levert het overmatig meenemen van eigen consumpties ook veel afval en zwerfvuil op.”

“Met deze maatregel bieden we de mogelijkheid aan bezoekers om te kunnen picknicken, gratis te genieten van live-muziek en daarnaast 2 consumpties per persoon mee te nemen naar het gratis festival. Waar zie je dat anno 2024 nog in Nederland?”, besluit Witlox.

Naast Breda vindt Parkies ook plaats in Dordrecht en Bergen op Zoom. Daar geldt al langer een totaalverbod op het meebrengen van eigen consumpties.

Bron: bredavandaag.nl.

Laatste nieuws