NL EN
DONEER NU!

Strenge controle drinkende jeugd Nijmeegse Vierdaagsefeesten

6 juli 2018

Strenge controle drinkende jeugd Nijmeegse Vierdaagsefeesten De politie in Nijmegen gaat tijdens de Vierdaagsefeesten streng controleren op drank die minderjarigen meenemen naar het stadscentrum. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is helemaal klaar met jeugd die “letterlijk en figuurlijk uit de goot gevist moet worden”.

De politie gaat groepen jongeren controleren op de invalswegen naar het stadscentrum en op het NS-station. Wie drank bij zich heeft kan dat vrijwillig inleveren zonder consequenties. Wie niet meewerkt, krijgt een proces-verbaal, want de wet verbiedt minderjarigen om met alcohol op straat te lopen. Ouders van dronken jeugd worden gebeld en aangesproken, aldus de burgemeester.

De Vierdaagsefeesten trekken in een week tijd ruim anderhalf miljoen bezoekers naar Nijmegen. Elk jaar blijkt volgens Bruls dat alcoholgebruik onder jongeren een probleem is. “We zijn daar al jaren streng op. We weten uit veel controles dat de horeca zich goed aan de regels houdt en dat geldt ook voor supermarkten in de stad. De jeugd neemt de drank mee van huis en daar moet nu maar eens een einde aan komen.”

Bron: missethoreca.nl.

Laatste nieuws