NL EN
DONEER NU!

In Canada wordt alcohol- en glutenvrij cannabisbier gebrouwen

23 juli 2018

Het recreatieve gebruik van cannabis wordt in Canada vanaf 17 oktober legaal. Verwacht wordt dat de legalisering een immense impact zal hebben op de Canadese economie. Cannabis wordt volgens experts een miljardenindustrie.

Her en der in het land trachtten gewiekste ondernemers de trend alvast voor te zijn door zelf cannabisproducten te ontwikkelen. Eén van de meest opvallende projecten vind je in een klein laboratorium in Ontario. Daar proberen wetenschappers een cannabisbier te brouwen. En dat lijkt goed te lukken.

In landen waar de drug al gelegaliseerd is, vind je al langer cannabisbier. Die drankjes zijn echter normale pils waar marihuanaolie aan is toegevoegd. Province Brands, de start-up achter het Canadese wietdrankje, wil het bier volledig onttrekken uit de takken, de stam en de wortels van de cannabisplant. Aangezien deze delen van de plant normaal gezien worden weggegooid, is het drankje erg ecologisch.

De alcohol die vrijkomt tijdens het brouwproces wordt er nadien volledig uitgefilterd. Het drankje is dus alcohol- en glutenvrij. De cannabis brengt je wel in een vergelijkbare roes als die van alcohol. In plaats van dronken word je dus high. De effecten zouden al vanaf de eerste paar slokken optreden.

Bron: hln.be.

Laatste nieuws