NL EN
DONEER NU!

Zo’n 100 dronken carnavalsvierders bij spoedposten Tilburg en Breda

28 februari 2022

Meer dan vijftig patiënten belandden dit carnavalsweekend met veel te veel alcohol achter de kiezen op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Vaak was teveel alcohol het enige probleem, soms was een dronken feestganger ook nog eens gewond geraakt.

Ook bij het Amphia Ziekenhuis in Breda kwamen tot en met zondagmiddag 40 meldingen van dronken patiënten binnen. Daarnaast waren er nog tien patiënten met andere klachten. Andere ziekenhuizen konden nog geen cijfers geven.

Burgemeesters Paul Depla van Breda en Jack Mikkers van Den Bosch zagen dat opvallend veel dronken feestgangers de hulp van EHBO'ers nodig hebben, vertelden ze eerder deze zondag tegen Omroep Brabant. Mikkers: "Bij de EHBO-tenten op de Pensmarkt en de Parade melden zich opvallend veel mensen met alcoholproblemen ja."

In Breda is na vrijdag zelfs opgeschaald en zijn er meer EHBO'ers in de stad te vinden. "En er was al behoorlijk wat capaciteit. Maar het overgrote deel van de mensen die nu hulp nodig heeft, heeft teveel gedronken. We hebben opgeplust zodat politie en boa's zich op hun eigen werk kunnen blijven richten en hier niet mee bezig hoeven zijn."

Paul Depla: "Het is ook niet onverwacht. We zien een jonge generatie die niet meer gewend is om uit te gaan."

Bron: omroepbrabant.nl.

Laatste nieuws