NL EN
DONEER NU!

Ayahuasca-gebruikers melden minder alcoholproblemen dan gebruikers van andere psychedelische drugs

9 november 2017

Ayahuasca-gebruikers melden minder alcoholproblemen dan gebruikers van andere psychedelische drugs De psychedelische drug ayahuasca kan mogelijk zorgen voor een beter welzijn en is te gebruiken als middel tegen alcoholisme en depressie. Dat suggereren onderzoekers van de universiteit van Exeter en het University College London na het bestuderen van gezondheidsdata van meer dan 96.000 personen die deelnamen aan de Global Drug Survey. De resultaten zijn gepubliceerd in Scientific Reports van Nature.

Van de 96.000 deelnemers hadden er 527 ayahuasca gebruikt. 18.138 deelnemers hadden lsd of paddo's gebruikt en het overige deel had geen psychedelische drugs gebruikt. De ayahuasca-gebruikers uit de groep meldden minder problematisch alcoholgebruik dan mensen die lsd of paddo's gebruikten (maar wel meer dan de niet-gebruikers). Verder meldden zij een hoger algemeen welzijn in de twaalf voorgaande maanden.

W. Lawn, J.E. Hallak, J.A. Crippa, a.o. Well-being, problematic alcohol consumption and acute subjective drug effects in past-year ayahuasca users: a large, international, self-selecting online survey. Scientific Reports 7, https://www.nature.com/articles/s41598-017-14700-6

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws