NL EN
DONEER NU!

Meerderheid Kamer wil alcoholslot terug

1 juni 2018

Een ruime Kamermeerderheid wil het alcoholslot terug, blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Aanleiding is een oproep van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) om een nieuw alcoholslotprogramma te ontwikkelen.

Dat zegt de SWOV tegen RTL Nieuws. Het alcoholslot is volgens Peter van der Knaap, directeur van de SWOV, het enige bewezen middel dat werkt tegen notoire drankrijders. Het zou afgelopen maart door het kabinet te snel aan de kant zijn gezet. Na de mogelijkheden van het alcoholslot te hebben bekeken, zei het kabinet dat aan herinvoering te veel haken en ogen zaten. Het zei wel andere opties te willen verkennen, maar daar is nog niets concreets uitgekomen.

Remco Dijkstra (VVD): "Tot er andere middelen zijn die ervoor zorgen dat verkeershufters niet de weg op kunnen, wil ik dat een alcoholslot kan worden opgelegd." Ook GroenLinks, de SP, de PVV en de PvdA willen het alcoholslot terug. "De ministers geven te snel op", vindt Lilian Helder (PVV). "We moeten alles aangrijpen – inclusief het alcoholslot – om er zeker van te zijn dat mensen veilig de weg op kunnen", vindt ook Gijs van Dijk (PvdA).

Bron: rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws