NL EN
DONEER NU!

Groningen gaat horecapanden minder streng controleren

10 december 2016

De gemeente Groningen gaat de regels van de Drank- en Horecawet rond horecapanden (de zogenaamde inrichtingseisen) minder streng controleren. Zij vindt die op onderdelen sterk verouderd en te streng.

De controle van de Dank- en Horecawet is in 2013 overgedragen van de Voedsel- en Warenautoriteit aan de gemeenten. Controleurs kwamen daarbij situaties tegen die al jaren bestonden, maar volgens de letter van de wet niet klopten. De aanpassingen die zouden moeten worden gedaan om alsnog aan de inrichtingseisen te kunnen voldoen, werden door de horeca-ondernemers niet begrepen en door hen ervaren als onnodig en bovendien erg duur.

De afdeling Groningen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de gemeente hebben aan de hand van verschillende praktijksituaties gesprekken gevoerd. Wethouder Joost van Keulen was snel overtuigd: "Bepaalde eisen zijn echt niet meer van deze tijd en daar gaan we dus niet koste wat het kost aan vasthouden. Ik steun KHN van harte in hun lobby om binnen vijf jaar alle achterhaalde eisen via Den Haag uit de wet te krijgen."

Bron: groningerkrant.nl.

Laatste nieuws