NL EN
DONEER NU!

Alphen aan den Rijn houdt enquête over blurring

17 augustus 2018

Alphen aan den Rijn houdt enquête over blurring De gemeente Alphen aan den Rijn en de stichting VOC (Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen aan den Rijn) houden een enquête onder de winkeliers en ondernemers in het Alphense centrum om te vragen naar hun visie op mengvormen tussen horeca en detailhandel, ook wel 'blurring' genoemd.

Stichting VOC en de gemeente willen door middel van de enquête inzicht krijgen in de wensen en behoeften op het gebied van blurring en mengvormen onder de Alphense centrumondernemers. "De resultaten vormen input voor een gezamenlijke toekomstvisie op het centrum die de komende maanden opgesteld gaat worden in nauwe samenwerking tussen onder andere ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente", aldus stichting VOC.

Mengvormen tussen horeca en detailhandel zijn alleen toegestaan indien de horeca zich beperkt tot alcoholvrije dranken of de detailhandel geschiedt in een aparte ruimte. Het schenken van alcohol in winkels is op grond van de vigerende Drank- en Horecawet niet toegestaan. De gemeente kan er ook geen ontheffing voor verlenen.

Bron: alphens.nl.

Laatste nieuws