NL EN
DONEER NU!

App die zorgt dat je niet teveel drinkt en eerder naar huis gaat

18 juli 2017

App die zorgt dat je niet teveel drinkt en eerder naar huis gaat Mobile Intervention For Drinking in Young People zorgt ervoor dat je op tijd in bed ligt en de volgende dag wakker wordt zonder kater. De app, die is ontwikkeld door onderzoekers aan de Victoria Universiteit in Australië, laat je elk uur een vragenlijst invullen. Je vertelt de app hoeveel alcohol je gedronken hebt, hoeveel geld je hebt uitgegeven, waar je bent en hoe je je voelt. Op basis van jouw antwoorden, ontvang je op maat gemaakte berichten met vragen die inspelen op je schuldgevoel, zoals ‘Moet je niet werken morgen?’.

De app kan voorlopig nog niet worden gedownload: aan 300 studenten van de Victoria Universiteit de eer om de app - na een eerste testfase - de komende twee jaar uitgebreid te testen. Als de resultaten positief zijn en de studenten dus inderdaad minder drinken en eerder naar huis gaan door de berichtjes, is het de bedoeling dat de app wereldwijd wordt uitgerold.

Hoewel de onderzoekers toegeven dat drank - en dus bingedrinken - nooit weg te denken zal zijn uit de studentencultuur, denken ze er met de app wel voor te kunnen zorgen dat het leuk blijft.

Bron: metronieuws.nl.

Laatste nieuws