NL EN
DONEER NU!

Bekende Nederlanders praten eerlijk over alcohol in nieuwe podcast

6 november 2020

Vanaf aanstaande maandag 9 november is de podcast 'Eerlijk over alcohol' te beluisteren via diverse podcast apps. De podcast is gemaakt in samenwerking met het ministerie van VWS. In 'Eerlijk over alcohol' gaat Koos van Plateringen, jarenlang bekend als Mister Shownieuws, in gesprek met enkele Bekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt.

Journalist Jan Heemskerk besloot het roer volledig om te gooien voor een gezondere levensstijl en stoppen met drank was daarvoor een essentieel onderdeel. "Alcohol is iets heel gevaarlijks, verpakt in een mooi jasje."

Actrice Sarah Chronis praat met Koos over het stempel 'ongezellig' en de veroordelende reacties vanuit haar omgeving sinds zij een paar jaar geleden besloot om geen alcohol meer te drinken.

Voormalig topschaatsster Marianne Timmer vertelt Koos over alcohol en topsport.

En Thomas Berge vertelt over de grootste battle van zijn leven: het afrekenen met zijn verslaving en het gevaar van terugval.

Koos van Plateringen vertelt ook over zijn eigen relatie met alcohol. Hij stopte ruim drie jaar terug met drinken. "Als ik wist dat een leven zonder drank zoveel leuker en echter zou zijn, dan was ik eerder gestopt. En dat wil ik van de daken schreeuwen. Leven zonder drank, of minder drank: Het kan!"

Bron: spreekbuis.nl.

Laatste nieuws