NL EN
DONEER NU!

Alcoholverbod Goes onvoldoende kenbaar, dus streep door boete

11 mei 2022

Alcoholverbod Goes onvoldoende kenbaar, dus streep door boete De rechter heeft een streep gezet door de boete van € 100 die een man was opgelegd wegens overtreding van het Goese alcoholverbod.

De man voerde bij de kantonrechter aan dat hij helemaal niet kon weten dat het daar verboden is om met een geopend flesje bier te lopen. Daar is de rechter het mee eens. Het verbod, dat Goes in 2002 heeft ingevoerd, is onvoldoende kenbaar. De opgelegde boete wordt daarom door de rechter vernietigd.

Op de website van de gemeente Goes kon het aanwijzingsbesluit noch door de kantonrechter, noch door de griffier gevonden worden en het staat evenmin op de daartoe geëigende website https:/lokaleregelgeving.overheid.nl. Dat brengt met zich mee, aldus de rechtbank, dat de voorgeschreven norm ook voor de verdachte, die ten tijde van het vaststellen van het aanwijzingsbesluit net drie jaar oud was, niet voldoende kenbaar was. De theoretische mogelijkheid om analoge gemeentebladen uit 2002 op te vragen om zo op de hoogte te raken van het aangewezen gebied brengt evenmin met zich mee dat aan het kenbaarheidsvereiste wordt voldaan.

Bron: rechtspraak.nl.

Laatste nieuws