NL EN
DONEER NU!

Jersey voert MUP in

20 april 2020

Vorige week is een Minimum Unit Price, een minimumprijs per eenheid alcohol, ingevoerd op Jersey. Het is nu verboden om alcoholhoudende dranken te verkopen voor minder dan 50 pence per 8 gram alcohol. De Licensing Assembly heeft afgelopen december al ingestemd met de nieuwe regelgeving.

Een fles wodka van 70 cl (40% alcohol) moet nu minstens £14 kosten en een halve liter pils (4% alcoholgehalte) £1 of meer. Een 'supersterk' pilsje van 8% gaat minstens £2 kosten.

Mark Cox, waarnemend directeur van de Channel Islands Co-operative Society, verwacht geen grote impact van de wet. “Om aan de nieuwe wet te voldoen, hebben we de prijzen van ongeveer 30 bieren, wijnen en gedistilleerde dranken licht moeten verhogen. Samen vertegenwoordigen die minder dan 1% van ons totale assortiment.”

Simon Soar van de Jersey Hospitality Association, vindt het goed dat de nieuwe regels de ongelijkheid in de prijzen tussen horeca en detailhandel zullen verkleinen. Die ongelijkheid is er sinds 2000, toen prijsacties in de horeca werden verboden.

Bron: jerseyeveningpost.com.

Laatste nieuws