NL EN
DONEER NU!

Nachthoreca organiseert vroege dansavonden

18 september 2021

Discotheken en nachtclubs mogen op 25 september de deuren openen, maar ze moeten - net als alle andere horeca - om middernacht weer sluiten.

"Dan maar vroeg pieken", zegt programmeur Michiel Peeters van muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht. "Kan het niet na middernacht? Dan maar in de vooravond. We hebben nu al acht dansavonden van 19.30 uur tot middernacht in de agenda staan. Een aantal is al uitverkocht. Mensen hebben behoefte aan de dansvloer."

Door het hele land staan vanaf 25 september vroege feesten in clubs en discotheken in de agenda. In het Klokgebouw in Eindhoven, een locatie waar normaal gesproken 10.000 bezoekers kunnen feesten, wordt op 25 september een dancefeest voor 7.000 mensen gehouden. Vanaf 13.00 uur 's middags. Normaal heet het evenement Nachtcollege, nu is het een Dagcollege. Organisator Joost Holthuizen: "Op de dag van de persconferentie zagen we de kaartverkoop omhoogschieten en verkochten we binnen een paar uur 600 kaarten."

Dansen tot je voeten pijn doen, en toch op tijd in bed liggen. Demissionair minister De Jonge reageerde vrijdag na de ministerraad positief op dit nieuwe uitgaansfenomeen. "Prima. Gewoon doen." Wel benadrukte hij dat bezoekers een coronatoegangsbewijs nodig hebben en dat locaties tot 75% van hun zaalcapaciteit mogen gebruiken.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws