NL EN
DONEER NU!

Burgemeester Amsterdam haalt boa's 's nachts van straat

8 augustus 2019

Burgemeester Amsterdam haalt boa's 's nachts van straat Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s) worden vanaf vandaag niet meer tot diep in de nacht ingezet. Dat heeft burgemeester Halsema van Amsterdam samen met de politie en het Openbaar Ministerie besloten. De maatregel moet ervoor zorgen dat handhavers veiliger kunnen werken. De nachtdiensten van de boa’s in de binnenstad verschuiven van 23.30 tot 05.30 uur naar 20.00 tot 02.00 uur.

Verwacht wordt dat met de nieuwe tijden ook beter kan worden gehandhaafd op 'leefbaarheidsopgaves', zoals het alcoholverbod, rondleidingen, overlast op het water en crowdmanagement. Die opgaves pieken van ongeveer 19.00 uur tot aan het begin van de nacht rond 02.00 uur.

"Door deze wijziging wordt de inzet van Handhaving Openbare Ruimte in dit tijdsbestek steviger en kunnen de handhavers, anders dan in de late nacht, relatief veilig hun werk doen, in goede samenwerking met politie", aldus de burgemeester. "Na 02.00 uur zijn veel bezoekers in de binnenstad onder invloed en is het risico op escalatie bij interventies groot, wat leidt tot onveilige situaties of een terughoudend (en daarmee ineffectief) optreden."

De handhaving op sluitingstijden en geluidsoverlast van horeca en handhaving op taxi-overlast blijft wel na 02.00 uur doorgaan. Net als de inzet van de politie. Na 02.00 uur is er echter geen controle meer op de eerder genoemde 'leefbaarheidsopgaves'.

Bron: at5.nl.

Laatste nieuws