NL EN
DONEER NU!

Politicus van de ChristenUnie wordt beleidsverantwoordelijk voor alcoholbeleid

19 oktober 2017

Politicus van de ChristenUnie wordt beleidsverantwoordelijk voor alcoholbeleid Paul Blokhuis (53) van de ChristenUnie wordt de nieuwe staatssecretaris voor Volksgezondheid. Hij gaat zich onder andere bezighouden met publieke gezondheid, preventie (waaronder alcoholbeleid), geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang (waaronder daklozenopvang) en de zorg voor oorlogsgetroffenen. Hij zal ook werk gaan maken van de ‘maatschappelijke diensttijd’ voor jongeren.

Hij is sinds 2006 wethouder voor de ChristenUnie in Apeldoorn. Daar heeft hij de portefeuilles welzijn, zorg, wmo en jeugd. Hiervoor was hij jarenlang beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de RPF, en later voor de ChristenUnie.

Blokhuis zit onder andere als bestuurder in netwerken voor dementie en geriatrie, en maakt onderdeel uit van jeugd- en gezondheidscommissies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Hij is lid van het samenwerkingsverband van grote gemeenten, en daar actief voor de onderwerpen jeugd en wmo.

Bronnen: nd.nl, medisch contact en christenunie.nl.

portefeuilleverdelingkabinetrutteiii.pdfportefeuilleverdelingkabinetrutteiii.pdf (300 kB)

Laatste nieuws