NL EN
DONEER NU!

KHN: terrassen weer open per 1 juni? Te weinig en te laat!

6 mei 2020

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt vanuit Den Haag te hebben vernomen dat de terrassen vanaf 1 juni weer open mogen. Directeur Dirk Beljaarts van KHN is blij dat er eindelijk iets gebeurt, maar vindt het te weinig en 1 juni te ver weg.

KHN zou liever zien dat de horeca vanaf 20 mei 'gefaseerd' open kan, en meer dan alleen de terrassen. "We nemen onze verantwoordelijkheid met de broodnodige maatregelen om de gezondheid van de mensen te waarborgen. Consumenten zijn het ook zat, wij kunnen voorzien in een behoefte en dat willen we graag", zegt Beljaarts.

Beljaarts: "Er moet tegelijkertijd ook informatie komen over het extra horeca-noodfonds dat KHN heeft aangevraagd. Het vertrouwen in de politiek moet hersteld worden en dat kan door naast perspectief te bieden ook door voldoende financiële steun te bieden. De gesprekken hierover zijn dit weekend tussen KHN en het ministerie van EZK intensief doorgegeaan, dus er wordt aan gewerkt. Wij blijven er bij het kabinet op aandringen dat hier snel uitsluitsel over moet komen."

Bronnen: nu.nl en entreemagazine.nl.

Laatste nieuws