NL EN
DONEER NU!

Haags project leert kinderen nee te zeggen tegen drank

23 mei 2017

Haags project leert kinderen nee te zeggen tegen drank Om schoolgaande jongeren onder meer te leren hoe je weerstand biedt en nee zegt tegen alcohol, gaat er op scholen in de regio Den Haag een proef draaien, waarbij acteurs in de klas situaties naspelen.

Het project is een initiatief van de bekende kinderarts Nico van der Lely, die vindt dat jongeren niet moeten drinken. Hun hersens, die nog in ontwikkeling zijn (dat gaat door tot de leeftijd van 23 jaar), lopen er schade door op. Tien jaar geleden richtte de medisch specialist in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft de eerste 'alcoholpoli' op voor het oplappen van comazuipers. Bijzonder aan de poli is dat jongeren begeleiding krijgen van een psycholoog om de kans op herhaling te verkleinen. Van der Lely heeft ook gelobbyd voor verhoging van de alcoholleeftijd naar 18 jaar, een maatregel die in 2014 is ingegaan.

Nu wil Van der Lely zich gaan richten op meer bewustwording. "De komende jaren wil ik deze bewustwording verder laten groeien en daarom zal ik me, in overleg met politie en justitie, naast de ouders ook meer gaan richten op sportverenigingen en het onderwijs."

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws