NL EN
DONEER NU!

Platform Ontwijnen.nl helpt vrouwen met stoppen

11 juli 2018

Platform Ontwijnen.nl helpt vrouwen met stoppen Met haar platform Ontwijnen.nl helpt detoxcoach Jacqueline van Lieshout vrouwen met het stoppen met drinken.

Van Lieshout is ervaringsdeskundige. Tot twee jaar geleden dronk ze zo’n drie dagen per week. Op dinsdagavond ('welverdiend na een dag hard werken'), op vrijdag in het café (vrimibo) en op zondagmiddag (‘het is immers weekend’). Ze drinkt inmiddels geen druppel meer en wil niet meer anders.

Faliekant tegen alcohol is ze niet en ze wil ook "niet met het belerende vingertje wijzen, maar mensen wel bewuster maken. Alcohol is namelijk de enige harddrug waarbij je jezelf moet verantwoorden als je het niet neemt.”

"Dat komt doordat alcohol sociaal geaccepteerd is", zegt Kees Kramers, klinisch farmacoloog aan het Radboud UMC en xtc-expert. Niet dat hij zijn studerende kinderen aan de xtc wil helpen, maar hij geeft wel toe dat hij liever ziet dat ze af en toe een xtc-pil nemen dan dat ze dagelijks grote hoeveelheden alcohol drinken.

Kramers: "Alcohol brengt zoveel schade met zich mee. Het is puur vergif". Tijdens zijn werk als internist ziet hij dagelijks hoeveel ellende alcohol kan veroorzaken. "Van roken weet iedereen inmiddels hoe slecht het is", besluit hij. "Ik hoop dat over tien jaar datzelfde geldt voor alcohol."

Bron: metronieuws.nl.

Laatste nieuws