NL EN
DONEER NU!

Docent op non-actief na drankmisbruik op studiereis

19 april 2017

Docent op non-actief na drankmisbruik op studiereis Een docent van De Rooi Pannen in Tilburg is niet meer welkom op school omdat hij tijdens een studiereis te veel gedronken heeft. Tiny Pheninckx, bestuursvoorzitter van De Rooi Pannen, noemt het 'verschrikkelijk' wat er is gebeurd en spreekt van een persoonlijk drama.

"Wij hebben normen en waarden hoog in het vaandel staan, de gedragsregels zijn redelijk streng", stelt Pheninckx. "Onze docenten dienen te zorgen voor een veilige omgeving en vervullen een voorbeeldrol. Dat is hier niet gebeurd."

Diverse vierdejaars studenten van school hebben inmiddels de media laten weten geen flauw idee te hebben waarom de geliefde docent is ontslagen. Volgens een student werd er in het hotel een drankje of twee gedronken. "Ik heb niets bijzonders gezien, vind alle heisa persoonlijk overdreven." Een andere student zegt over deze zaak: "De school gaat echt te ver. Het schoolbestuur was er niet eens bij. Er waren alleen maar volwassen studenten onder ons."

Bronnen: bd.nl, nu.nl en omroepbrabant.nl.

Laatste nieuws