NL EN
DONEER NU!

Staphorst laat controle keten over aan jongeren

27 september 2016

Jongerenketen in de gemeente Staphorst worden de komende jaren bezocht door speciaal daartoe opgeleide jongeren uit de eigen gemeenschap om ervoor te zorgen dat excessen uitblijven.

De nieuwe werkwijze moet drankmisbruik en gevaarlijke huisvesting tegengaan en tegelijkertijd de jongeren de ruimte geven om samen te komen. De gemeente blijft heel bewust op afstand. Ook de gemeentelijke handhavers blijven weg en dat scheelt ook nog eens geld, dat weer besteed kan worden aan het nieuwe beleid.

Staphorst gaat voor het nieuwe ketenbeleid in zee met de Stichting Plattelands Jongeren Services en Plattelands Jongeren Overijssel. Zij ontwikkelden KeetKeur, een project dat ook elders in Nederland draait. Zogeheten keetadviseurs bezoeken keten. Met een workshop, voorlichting en informatie treden de jonge adviseurs de keetjongeren en hun ouders tegemoet. Het bezoeken van keten gebeurt op vrijwillige basis en met toestemming van de keeteigenaren. Hun standplaats en contactgegevens blijven geheim. Slechts de uitvoerend projectleider en keetadviseur weten waar de keet staat.

Het streven is om tot en met 2018 tussen de 25 en dertig keten te bezoeken.

Bron: rd.nl.

Laatste nieuws