NL EN
DONEER NU!

WHO Overzichtsrapport alcohol en gezondheid verschenen

13 juni 2013

WHO Overzichtsrapport alcohol en gezondheid verschenen Vandaag is het 'European Status Report on Alcohol and Health in 35 European Countries 2013' van de World Health Organization (WHO) verschenen. In dit rapport zijn vele actuele gegevens opgenomen over het alcoholgebruik, alcoholgerelateerde schade en de ontwikkelingen in het alcoholbeleid van 35 Europese landen.

Het gaat om de 27 EU-lidstaten en verder Kroatië, IJsland, Montenegro, Servië, Macedonië, Turkije, Noorwegen en Zwitserland.

Het alcoholgebruik per hoofd van de bevolking ligt in de Europese regio van de WHO op een hoger niveau dan elders in de wereld. Alcohol is bij volwassenen (15-64 jaar) verantwoordelijk voor 1 op de 7 sterfgevallen bij mannen en 1 op de 13 sterfgevallen bij vrouwen. De meeste Europese lidstaten van de WHO hebben nationale beleidsplannen m.b.t. alcoholgebruik en alcoholgerelateerde schade.

status-report-on-alcohol-and-health-in-35-european-countries-2013.pdfstatus-report-on-alcohol-and-health-in-35-european-countries-2013.pdf (7,43 MB)

Laatste nieuws