NL EN
DONEER NU!

Wiegel: “Er werd echt heel veel gedronken”

25 augustus 2017

Wiegel: “Er werd echt heel veel gedronken” Recent is oud VVD-politicus Hans Wiegel geïnterviewd over politiek bedrijven in de jaren 70. Op de vraag van de journalist: "Werd er echt zoveel gedronken in die tijd?" antwoordt Wiegel: "Er werd echt heel veel gedronken, ja."

Wiegel, die na zijn politieke carrière voorzitter was van de Nederlandse Brouwers (het samenwerkingsverband van de grote Nederlandse brouwerijen), vertelt ook dat er tussen de middag al alcohol gedronken werd. "Bij de Statenboterham. Dat waren drie gebakken eieren. Toen werden daar al aardige flessen wijn bij geschonken. Daar moest je wel bij uitkijken. Dat was gewoon zo. Vroeger had je de rooksalon, daar stonden een stuk of acht, negen oude leren stoelen bij elkaar. Daar zaten dan KVP’ers de begroting Landbouw voor te bereiden. Glazen wijn drinkend. Eenmaal tijdens het debat klom er één het spreekgestoelte op. En die had echt stevig ingenomen. Hij zei: ‘Meneer de Voorzitter, ik sluit me geheel aan bij de vorige spreker. Dank u zeer!’ Hahahaha! Dat bestaat nu toch niet meer. Je moet glashelder blijven, vind ik zelf."

Wiegel refereert ook aan de periode dat hij VVD-fractievoorzitter was. Dan wees hij wel eens een willekeurig Kamerlid aan en zei dan: ‘jij bent jarig vandaag’. Wiegel: "En die moest dan trakteren op sherry. Dan bestelden we dat bij de koffiekamer. … Bij de antirevolutionairen dronken ze altijd jenever. Zo ging dat toen."

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws