NL EN
DONEER NU!

‘Boa’s terugtrekken pakt desastreus uit voor de binnenstad’

15 augustus 2019

‘Boa’s terugtrekken pakt desastreus uit voor de binnenstad’ De gezamenlijke bewonersverenigingen van de Amsterdamse binnenstad keren zich tegen het besluit boa’s vroeger terug te trekken uit het uitgaansgebied.

De uitgaansgebieden kennen – volgens de bewonersverenigingen - namelijk allemaal verschillende tijdstippen waarop handhaving nodig is. Zo ligt de meeste belasting op De Wallen overdag en ’s avonds, terwijl Leidseplein, Rembrandtplein en Nieuwmarkt vooral gebaat zijn bij handhaving rondom de – vaak verschillende – sluitingstijden ’s nachts.

De bewoners vinden maatwerk nodig voor alle uitgaansgebieden in plaats van een standaardregeling voor de gehele binnenstad. Het is volgens hen van de zotte dat de gemeente handhavers terugtrekt van de uitgaanspleinen op momenten dat zij juist nodig zijn om de orde te waarborgen. Bovendien zal de druk op de politie toenemen als de boa’s op lastige momenten wegvallen.

De bewonersverenigingen vinden uitbreiding van kwalitatief goede en structurele handhaving nodig; en zeker geen terugtrekking. Verder is overleg met de horeca nodig om te bespreken wat zij kunnen doen om de door hun klanten veroorzaakte overlast te verminderen. Bij structureel gebrek aan voldoende handhavingscapaciteit, promoten zij ‘intelligent handhaven,’ Handhaven 2.0 als het ware. Hierbij wordt gericht gehandhaafd met een grote nadruk op preventie.

Bron: parool.nl.

Laatste nieuws