NL EN
DONEER NU!

Alcoholverkoopverbod supermarkten tijdens Vierdaagse?

27 september 2022

Alcoholverkoopverbod supermarkten tijdens Vierdaagse? Burgemeester Hubert Bruls en wethouder John Brom van Nijmegen gaan op verzoek van GewoonNijmegen.nu en de VVD kijken of ze een alcoholverkoopverbod tijdens de Vierdaagsefeesten kunnen instellen. Supermarkten liften namelijk mee op de bezoekerscijfers, terwijl horecaondernemers tijdens de feesten investeringen doen.

Bruls vindt echter wel dat er argumentatie moet zijn waaróm je supermarkten een beperking zou willen opleggen tijdens het wandelevenement. Bruls: "Supermarkten zijn vrije ondernemers in dit land. Het is wel vervelend voor de horecaondernemers, maar dat is een economisch motief." Tussen de regels door lijkt de burgemeester wel begrip te tonen voor mensen die bij de supermarkt een blikje kopen. Bruls: “3,30 euro is voor sommige mensen best veel geld voor een pilsje."

Toch begrijpt Bruls ook de frustratie bij horecaondernemers. "Je investeert heel veel geld in artiesten, je kleedt je terras mooi aan en een ander - die alleen maar blikjes verkoopt - gaat met de winst lopen." Het college wijst verder op een mogelijk averechts effect van verkoopbeperkingen voor supermarkten. "Het van huis meebrengen van alcohol zal mogelijk nog grotere vormen aannemen, waarbij het meenemen van sterke drank in plaats van het kopen van blikjes bier ter plaatse mogelijk toeneemt, met alle risico’s van dien."

Bron: gld.nl.

Laatste nieuws