NL EN
DONEER NU!

Politieke partijen oordelen verschillend over verplicht aanwezige slijter

22 oktober 2015

De slijterijbranche staat onder druk doordat steeds meer supermarkten een interne slijterij hebben, ook voor sterke drank. Onlangs oordeelde de rechter dat supermarkten met zo’n interne slijterij, ook wel 'borrelshop' genoemd, voor de verkoop van sterke drank verplicht altijd een gediplomeerde slijter aanwezig moeten hebben. Volgens de supermarkten worden zij hierdoor onnodig zwaar op kosten gejaagd. De branchevereniging van de slijters, de Slijtersunie, vraagt burgemeesters de wet te handhaven.

PvdA-Kamerlid Mei Li Vos geeft in dit geval de slijters gelijk: "Dit gaat om sterke drank. Het is logisch dat je dat goed in de smiezen houdt met een gediplomeerde verkoper." D66-Kamerlid Kees Verhoeven zet daar echter vraagtekens bij. "Het is zeer de vraag of een permanent aanwezige gediplomeerde slijter vereist is", stelt hij. "Het gaat immers vooral om het controleren van de leeftijd. Het terechte doel van de wet is om te voorkomen dat er drank wordt verkocht aan minderjarigen."
De VVD denkt dat er mogelijkheden te bedenken zijn om winkeliers meer ruimte te bieden om te kunnen ondernemen. Volgens VVD'er Erik Ziengs moet de huidige wet echter wel worden nageleefd.

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws