NL EN
DONEER NU!

Beoogd EC-voorzitter destijds voorvechtster stevig alcoholbeleid

3 juli 2019

Beoogd EC-voorzitter destijds voorvechtster stevig alcoholbeleid De beoogd voorzitter van de Europese Commissie, de Duitse gynaecoloog en politica Ursula von der Leyen, is in het verleden diverse malen voorvechtster gebleken van stevig alcoholbeleid. Zelf drinkt zij geen alcohol en rookt zij niet.

Bescherming van de jeugd is altijd al een van haar speerpunten geweest. Zo wilde zij toen zij minister voor Familie, Senioren, Vrouwen en Jeugd was, minderjarige ‘testkopers’ inzetten om na te gaan of het Jugendschutzgesetz door handelaars niet werd omzeild bij de verkoop van tabak, alcohol of gevaarlijke computerspelletjes. Ook pleitte zij voor een alcoholverbod voor onder de 18 jaar. Duitse vaders riep zij op om zich op Vaderdag niet klem te drinken, iets wat in Duitsland nog weleens schijnt te gebeuren.

Later schrapte zij als minister van Sociale Zaken alcohol en tabak uit de berekening van 'Hartz IV', de Duitse uitkering voor langdurig werklozen en mensen in de bijstand. De twee genotmiddelen behoren niet tot de 'basisbehoefte' van de mens, aldus Von der Leyen.

Von der Leyen is 60 jaar en moeder van 7 kinderen.

Bronnen: welt.de, thelocal.de, brigitte.de, doorbraak.be en bndestem.nl.

Foto: CDU/Jan Kopetzky

Laatste nieuws