NL EN
DONEER NU!

Burgemeester van Oosterhout stapt op omdat hij te veel dronk en te ver ging tijdens personeelsuitje

27 januari 2018

Burgemeester van Oosterhout stapt op omdat hij te veel dronk en te ver ging tijdens personeelsuitje De burgemeester van Oosterhout, Stefan Huisman, stapt op vanwege 'grensoverschrijdend gedrag' tijdens een personeelsuitje eind december 2017. "Bij die gelegenheid heb ik te veel alcohol gedronken en dat terwijl ik piketdienst had", schrijft Huisman in een verklaring. Hij heeft vrijdag zijn ontslag ingediend.

"Enkele weken later zijn er verklaringen afgelegd waarin werd aangegeven dat ik grensoverschrijdend gedrag heb vertoond en dat er mensen zijn die zich beschadigd voelen", valt te lezen in de verklaring. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er verder geen uitspraken worden gedaan over wat er zich die avond precies heeft afgespeeld.

Sommigen beweren dat het geen incident is, dat het al jaren speelt. Iemand zegt letterlijk: "Als hij een borrel op heeft, gaat hij graaien."

De alcoholische uitglijder van Huisman, die eerder burgemeester was in Hilvarenbeek, heeft ook daar niet al te veel bevreemding gewekt. Ook in Hilvarenbeek stond hij er om bekend dat hij zijn representatieve verplichtingen wel erg bourgondisch invulde. Volgens BN/deStem wisten de dorpsroddelaars met de vele bacootjes van 'de burger' wel raad.

Bronnen: omroepbrabant.nl, bndestem.nl en ad.nl.

Laatste nieuws