NL EN
DONEER NU!

In de horeca bepalen de ondernemers het beleid rond sluitdrankjes

27 september 2018

Het is aan horecaondernemers om te bepalen hoe zij het beleid rond sluitdrankjes vormgeven. Sluitdrankjes (alcoholhoudend of niet) zijn de afsluitende glaasjes die werknemers drinken na werktijd in restaurant of kroeg.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) adviseert horecaondernemers om het drankgebruik op de werkvloer in ieder geval vast te leggen. In hun model huishoudelijk reglement staat het volgende: ‘Er mag door de avonddienst in de bediening en de keuken binnen een half uur na sluitingstijd één sluitdrankje (frisdrank, bier of wijn) gedronken worden.’

Waar werkgevers zich wél aan moet houden is de arbowetgeving. Alcohol, drugs en medicijnen moeten onderdeel zijn van de verplichte risico-inventarisatie van bedrijven. Dat houdt in dat ze moeten zorgen dat hun personeel in een veilige werkomgeving hun taken kunnen uitvoeren. En natuurlijk mogen werknemers onder de achttien jaar geen alcohol drinken. Om die redenen is het voor werkgevers dus wijsheid om in een overeenkomst enkele regels over alcoholconsumptie op te nemen. Daarin kan dus ook staan dat alcohol op de werkvloer verboden is.

Sommige horecaondernemers schenken twee gratis sluitdrankjes voor hun personeel. Maar en zijn ook bedrijven die de werknemers een extra bijdrage vragen voor bier of wijn of niet toestaan dat er wordt gedronken op kosten van de baas.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws