NL EN
DONEER NU!

Wallonië verbiedt alcohol in tankstations, Vlaanderen niet

29 november 2018

In Wallonië worden de eerste stappen gezet alcohol uit tankstations langs de autosnelweg te bannen. Alcohol wordt verboden wanneer een concessie van een tankstation aan een Waalse autosnelweg wordt vernieuwd.

Op die manier wil Waals minister van Mobiliteit Carlo Di Antonio (CDH) op termijn alle alcohol uit tankstations bannen, zowel in de shops als in de restaurants. "De maatregel komt de verkeersveiligheid ten goede omdat hij rijden onder invloed tegengaat", zegt Di Antonio.

De Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil het voorbeeld van zijn Waalse collega niet volgen. "Het is nu al verboden om sterke drank te verkopen in tankstations langs autosnelwegen. Door dat alcoholverbod nog verder uit te breiden raak je iedereen om uiteindelijk een zeer kleine minderheid aan zondaars te treffen. En die zondaars zullen zich dan wel elders bevoorraden."

Het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) vindt het jammer dat er geen verbod komt in Vlaanderen. "Het feit dat men gekoelde alcoholische dranken aanbiedt in tankstations betekent dat het voor onmiddellijke consumptie bedoeld is en niet om de drank mee naar huis te nemen", zegt directeur Marijs Geirnaert.

Bron: standaard.be.

Laatste nieuws