NL EN
DONEER NU!

Winkels in Amsterdam mogen 24/7 open, echter geen alcoholverkoop na 22.00 uur

7 januari 2016

Vierentwintig uur per dag winkelen, zeven dagen per week. In het centrum van Amsterdam is dat vanaf dit voorjaar mogelijk dankzij een tweejarige proef waarbij de winkelsluitingstijden volledig los worden gelaten. De verkoop van alcohol blijft na 22.00 uur echter wel verboden, althans de horeca en alcoholschenkende mengformules zijn van de proef uitgesloten.

'Er zijn genoeg mensen die wel eens een winkel willen binnenstappen na tien uur 's avonds, of voor zes uur 's ochtends', zegt D66-fractievoorzitter Jan Paternotte, uit wiens koker het idee komt.

De belangrijkste supermarkt van Amsterdam, Albert Heijn, laat echter weten vooralsnog geen brood te zien in de proef. “Wij zijn niet van plan onze openingstijden verder te verruimen. Op dit moment zijn de Amsterdamse supermarkten vrijwel allemaal open van acht uur 's ochtends tot tien uur 's avonds, en we merken bij de klant niet dat er behoefte is aan nog ruimere openingstijden.”

Bron: volkskrant.nl.

initiatiefvoorstel_flexibele_openingstijden_voor_winkels_amsterdam.pdfinitiatiefvoorstel_flexibele_openingstijden_voor_winkels_amsterdam.pdf (80,4 kB)

Laatste nieuws