NL EN
DONEER NU!

Oud Justitie-bewindsman Teeven voorzitter Nederlandse Brouwers

29 juni 2022

Fred Teeven, voormalig officier van justitie, Fiod-rechercheur en staatssecretaris van Justitie, is deze week benoemd tot nieuwe voorzitter van Nederlandse Brouwers. Dat heeft de belangenclub van bierbrouwers bekendgemaakt.

Fred Teeven ziet uit naar zijn rol als voorzitter van Nederlandse Brouwers: "De biersector is een prachtige sector die volop in beweging is en innoverend zal blijven. Nederlandse Brouwers is de belangrijkste vertegenwoordiger van de sector en een belangrijke promotor van verantwoord genieten van het brede aanbod aan alcoholhoudend, alcoholvrij en – arm bier dat we in Nederland kennen. Ik ga mij ervoor inzetten dat iedereen van een goed glas bier kan blijven genieten. Want dat is toch waar we het uiteindelijk voor doen."

"Preventie staat hoog op de agenda. Niet voor niets staat de handtekening van Nederlandse Brouwers onder het Preventieakkoord. Ik maak me wel zorgen over hoe de discussie daarover soms wordt gevoerd. Ik vind dat deze zich moet richten op hoe we alcoholmisbruik tegengaan. De discussie moet niet doorslaan naar hoe we het Nederlanders zo moeilijk mogelijk kunnen maken om van een lekker glas bier te genieten. Dat is een soort van vertrutting waar ik me niet bij thuis voel. Miljoenen Nederlanders drinken regelmatig voor hun plezier een glas bier en doen dat verantwoord. Laten we onze aandacht richten op de veel kleinere groep mensen die niet met mate van alcohol kan genieten."

"In dat kader kan ik niet uitleggen dat de overheid de verbruiksbelasting op alcoholvrij bier meer dan verdubbeld, terwijl juist alcoholvrij bier zo'n essentiële rol speelt in het preventiebeleid. Ik hoop dat de staatssecretarissen Van Ooijen en Van Rij dat gaan inzien en ze alsnog voorstellen om de verbruiksbelasting op alcoholvrij volgend jaar niet te verdubbelen."

Bronnen: nu.nl en nederlandsebrouwers.nl.

Laatste nieuws