NL EN
DONEER NU!

Duitse dartsbond wil drankverbod, werelddartsbond PDC niet

24 december 2023

De Duitse dartsbond DDV (Deutscher Dart-Verband) wil in de toekomst alleen nog nuchtere darters op het podium zien.

"Zonder alcohol had ik waarschijnlijk niets gewonnen", zei tweevoudig wereldkampioen Dennis Priestley (73) vlak voor het WK. "Het is gewoon doping, het houdt je zenuwen beter onder controle", stelde Co Stompé (61) eerder. "Toen ik een keer als proef geen alcohol gebruikte, stond ik te trillen als een rietje."

"Het is allang al niet meer zo dat spelers laveloos op het podium staan", weet veteraan Vincent van der Voort, die dit jaar voor het eerst sinds 2001 geen WK speelt. "De top moet zoveel reizen, zoveel spelen. Dat kan gewoon niet meer."

Voor de goede orde: darters worden op doping gecontroleerd, maar alcohol staat niet op de lijst. Spelers zijn vrij om het te gebruiken, al is het op het podium ten strengste verboden.

De DDV wil in de toekomst alcohollimieten in het bloed invoeren in de Bundesliga en deze geleidelijk verlagen. Het langetermijndoel is een waarde van 0,0. "Als lid van de DOSB zet de DDV zich in voor schone sport, waarbij alcoholvrije sport op de lange termijn het doel is", aldus Karsten Kuckhoff van DDV.

Maar de algemeen directeur van de werelddartsbond PDC (Professional Darts Corporation), Matthew Porter, denkt daar anders is: "Bij ons is het niet zo dat we het gevoel hebben dat we dat onder controle moeten houden. Simpelweg omdat het niet iets is dat uit de hand is gelopen."

Bronnen: nos.nl, express.de en tz.de.

Laatste nieuws