NL EN
DONEER NU!

Nieuw DGSG-lesprogramma voor de brugklas: Frisse Start

8 juni 2015

Nieuw DGSG-lesprogramma voor de brugklas: Frisse Start Het preventieprogramma De gezonde school en genotmiddelen (DGSG) heeft een nieuw lesprogramma voor de brugklas ontwikkeld: Frisse Start. Uitgangspunt van het programma is dat met preventie van middelengebruik in de vroege adolescentie resultaat is te boeken. Frisse Start is beschikbaar vanaf schooljaar 2015-2016.

De overgang naar de brugklas is een belangrijke fase in het leven van jongeren. Ze gaan naar een nieuwe school, worden vatbaarder voor de invloed van leeftijdsgenoten en hun attitude ten opzichte van alcohol en drugs verandert van negatief naar meer positief. De brugklas is hierdoor een goed moment om preventieprogramma’s gericht op roken, alcohol drinken en blowen uit te voeren.

Frisse Start bevat ook een ouderavond en een docententraining. De ouderavond gaat over de puberteit: de veranderingen die een kind doormaakt, de ontwikkelingen die daarbij horen en wat dat betekent voor ouders en opvoeders. In de verplichte docententraining doen docenten kennis op over de uitgangspunten, de doelen en de uitvoering van het lesprogramma.

Bron: trimbos.nl.

Laatste nieuws