NL EN
DONEER NU!

Exploitant verliest vergunning na striptease

11 augustus 2021

De exploitant van twee nachtzaken in de Bossche binnenstad is zijn horecavergunning kwijt als gevolg van een striptease in zijn nachthorecazaak de Carrousel in 2019. De vereiste vergunning voor de striptease ontbrak. Volgens de gemeente is de exploitant niet meer 'van goed levensgedrag'. Die besloot de zaak voor te leggen aan de bestuursrechter.

De Bossche burgemeester Jack Mikkers baseert het intrekken van de horecavergunning onder meer op twee filmpjes. Het ene was gedurende 5 minuten te zien op de instagrampagina van de Carrousel. Het andere heeft hij ‘via derden’ gekregen. Daarop is een naakte vrouw te zien die op een medewerker van de zaak zit. De man nam afscheid van de Carrousel en kreeg de striptease aangeboden door collega’s. Volgens de burgemeester werden ‘seksuele handelingen’ verricht. De advocaat van de gemeente benadrukt dat het gaat om een ‘optelsom’ waarbij de striptease-act doorslaggevend was om de horecavergunning in te trekken wegens 'slecht levensgedrag'. Er was eerder namelijk al sprake van rijden onder invloed en niet naleven van de sluitingstijden.

De exploitant zou niet van het afscheidscadeau aan de medewerker hebben geweten. Daarom was verzuimd om de vereiste evenementenvergunning aan te vragen. "Ineens werden kledingstukken uitgetrokken. Ik stond met mijn mond vol tanden", aldus de exploitant.

De rechter besloot te wachten met een definitieve uitspraak, zodat de verdediging tijd heeft om schriftelijk te reageren op de vraagstukken van de gemeente. Dat betekent dat de Carrousel voorlopig open mag zodra de coronaregels dat toelaten.

Bronnen: indebuurt.nl, omroepbranant.nl, bd.nl en bd.nl.

Updates:
Op 21 februari 2022 heeft de rechter na een tweede zitting uitspraak gedaan. De exploitant heeft zijn zaak verloren. Tekst uitspraak.

Op 7 december 2022 heeft de Raad van State hierover in hoger beroep geoordeeld. Ook de Raad oordeelde dat de vergunning terecht is ingetrokken. stap.nl.

Laatste nieuws