NL EN
DONEER NU!

Nederlandse jongeren veroorzaken overlast in België

8 juli 2020

In de Belgische kustplaats Knokke veroorzaken voornamelijk Nederlandse jongeren al een aantal dagen overlast. De politie heeft hulp moeten inroepen van omliggende politiekorpsen om de uitgaansbuurt van Knokke te ontruimen.

Feestvierders weigerden om te vertrekken toen cafés al dicht waren. De politie is daarbij uitgescholden door de aanwezigen. Ze zijn nog heel jong, amper 15, 16 jaar.

De politie heeft vijf mensen opgepakt. "Dat ging om mensen die als aanstichters werden gezien en de aanwezige groep bleven ophitsen", zegt korpschef Steve Desmet. Volgens hem kan de overlast door de Nederlanders niet doorgaan. "We bekijken welke verdere maatregelen we kunnen nemen. Het kan niet de bedoeling zijn dat deze taferelen de hele zomer aanhouden", zegt hij.

Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke: "Het is altijd hetzelfde met Nederlanders. Als ze zich niet kunnen gedragen, moeten ze gewoon thuis in hun land blijven. Iedereen houdt zich hier min of meer correct aan de regels in de uitgaansbuurt, maar de Hollanders niet. Het is hier altijd zo geweest."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws