NL EN
DONEER NU!

Onderzoek naleving Drank- en Horecawet levert in Rijssen-Holten wisselende resultaten op

21 januari 2015

Onderzoek naleving Drank- en Horecawet levert in Rijssen-Holten wisselende resultaten op In de periode van september tot en met november 2014 hebben twee minderjarige mystery guests in opdracht van de gemeente Rijssen-Holten onderzoek gedaan naar de naleving van de alcoholleeftijd in de gemeente. De resultaten laten een wisselend, maar vooral negatief beeld zien.

Tijdens het onderzoek zijn 39 aankooppogingen gedaan. In eenderde van de gevallen is geen alcohol verkocht aan de mystery guests. In bijna tweederde van de pogingen is dit echter wel gelukt. Over het algemeen is te zeggen dat de wet het beste nageleefd wordt door slijterijen, gevolgd door supermarkten. Bij paracommerciële instellingen is de naleving het slechtst.In alle kantines werd drank verstrekt. Dat zegt althans Marc van Dijk, teamleider handhaving bij de gemeente.

Het onderzoek had alleen als doel in kaart te brengen hoe de Drank- en Horecawet binnen diverse instellingen wordt nageleefd. Bij toekomstige controles en steekproeven kunnen boetes worden opgelegd.

Bronnen: radio350.nl en tubantia.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl