NL EN
DONEER NU!

Minister Van Engelshoven: meer tolerantie voor alcoholvrije studenten

3 december 2018

Minister Van Engelshoven: meer tolerantie voor alcoholvrije studenten Het studentencorps moet toleranter worden jegens leden die uit religieuze overwegingen geen alcohol drinken. Dat vindt minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs), die ervoor pleit dat er een eind komt aan de mores dat je "uit de groep wordt verstoten als je niet drinkt".

Van Engelshoven: "Verenigingen mogen wel wat meer uitstralen dat iemand die uit geloofsovertuiging geen alcohol wenst te drinken, net zo geaccepteerd wordt als ieder ander. En dat geldt ook voor wie geen vlees eet of geen dasje wenst te dragen. Maar het mag wel wat meer gemeengoed worden dat als je geen alcohol drinkt, je niet verstoten wordt. Dat moet je wel uitstralen, aanpassing moet van twee kanten komen. Veel moslims vinden het prima dat ze naar een café gaan of een vereniging waar geschonken wordt, als ze zelf maar niet hoeven te drinken."

"Niemand wordt op een studentenvereniging gedwongen alcohol te drinken. Geheelonthouders zijn overal welkom." Dat zegt de koepel van Amsterdamse studentenverenigingen AKVV in reactie op de oproep van Van Engelshoven.

Bronnen: tpo.nl en telegraaf.nl.

Laatste nieuws