NL EN
DONEER NU!

880 Britse pubs verbannen Europese dranken

13 juni 2018

880 Britse pubs verbannen Europese dranken De Britse pubgigant JD Wetherspoon gaat een aantal Europese dranken schrappen uit het assortiment. Duits bier en Franse champagne worden als eerste verbannen uit de 880 dranklokalen van het beursgenoteerde miljardenbedrijf, dat onder leiding staat van hardvochtig brexiteer Tim Martin.

Met de actie sorteert Wetherspoon voor op het voorgenomen Britse vertrek uit de Europese douane-unie. Dat zou in Groot-Brittannië kunnen leiden tot hogere importtarieven voor Europese producten.

Niet alle Europese dranken verdwijnen van de toog. Ciders van het Zweedse Kopparberg, de grootste ciderleverancier van JD Wetherspoon, blijven verkrijgbaar. Kopparberg heeft namelijk beloofd een deel van de productie na de brexit over te hevelen naar Groot-Brittannië. Of het Nederlandse Heineken-bier beschikbaar blijft, moet JD Wetherspoon nog bekijken. "De komende twee jaar gaan we ons hele assortiment onder de loep nemen", zegt een persvoorlichter. "Heineken is een populair merk en heeft volgens mij ook een brouwerij in Groot-Brittannië staan."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws