NL EN
DONEER NU!

Kritische reactie op plan alcoholbus

15 december 2013

Kritische reactie op plan alcoholbus Gerben Welling heeft een blog geschreven waarin hij reageert op het plan van twee ondernemers uit St. Oedenrode die voor 16- en 17-jarigen busreizen naar Belgische discotheken willen organiseren.

Welling vindt dat overwogen moet worden het vervoer van alcohol in het menselijk lichaam aan te merken als import van alcohol en busmaatschappij een forse heffing te laten betalen aan de belastingdienst. Dan stijgt de prijs van een busreis naar België zoveel dat er geen vraag meer overblijft. Hij roept de heren ondernemers op op hun schreden terug te keren en met hun plan te stoppen.

Bron: gerbenwelling.nl.

STAP heeft - net als Gerben Welling - zeer veel kritiek op het plan om jongeren van 16 en 17 jaar naar Belgische disco's te brengen. Is winst belangrijker dan de gezondheid van jongeren?
Overigens heeft STAP twijfels over de slaagkans van dit plan. Zullen ouders het toestaan dat hun kinderen niet naar een Nederlandse horecagelegenheid gaan, maar naar een Belgische disco uitsluitend omdat daar (veel) gedronken kan worden? En zullen jongeren van 16 en 17 jaar bereid zijn €20 voor een busrit te betalen, normaal gesproken het bedrag dat zij op één avond uitgeven?
Wordt het trouwens niet eens tijd dat ook België naar een alcoholleeftijd van 18 jaar gaat en zich aansluit bij Europa?

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl