NL EN
DONEER NU!

Nieuwe Kamervragen van Wolbert (PvdA) over alcohol en zwangerschap

3 april 2014

Kamerlid Wolbert van de PvdA heeft op 3 april Kamervragen gesteld aan staatssecretaris van Rijn (Volksgezondheid) over het waarschuwen van zwangere vrouwen over de gevaren van alcohol en wat hierbij de rol van alcoholproducenten zou moeten zijn.

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP vindt het uiteraard een goede zaak als alcoholproducenten zwangere vrouwen voorlichten over alcoholgebruik. Echter, STAP vindt stellig dat het ministerie van VWS hierin haar eigen verantwoordelijkheid moet houden en de verantwoordelijkheid niet moet doorschuiven naar de alcoholindustrie. Immers, als bij zelfregulering de branche zich niet houdt aan haar eigen afspraken, dan kan de overheid geen sancties opleggen. Bovendien, vanwege de verscheidenheid aan producenten kan de branche niet garanderen dat alle producenten in dezelfde mate waarschuwen voor de gevaren van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap.

STAP heeft over de invoering van de waarschuwingslogo's voor alcoholgebruik tijdens de zwangerschap een brief gestuurd naar de Vaste Commissie van VWS.

Kamervragen: hier te downloaden.
Brief STAP aan Vaste Commissie van VWS: hier.

Laatste nieuws