NL EN
DONEER NU!

Hattem gaat blurren door horeca en slijters toestaan

18 juni 2018

Hattem gaat blurren door horeca en slijters toestaan De gemeente Hattem start met een pilot waarbij het voor drankverstrekkende horecabedrijven met vergunning en slijterijen wordt toegestaan om food- en non-food artikelen te verkopen. Op basis van de huidige Drank- en Horecawet zijn mengvormen van horeca en detailhandel echter niet toegestaan. De pilot is dus in strijd met de wet.

Reden om in Hattem met de pilot te starten was de verkoop van producten bij twee lokale horecabedrijven wat is strijd is met de regelgeving. Op zoek naar een alternatief voor handhaving is burgemeester Jan Willem Wiggers een onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor een pilot. Voorafgaand werd eerst overleg gevoerd met ondernemersvereniging HAVO, de Koninklijke Horeca Nederland en de lokale horeca- en slijterijen. De HAVO en Koninklijke Horeca Nederland hebben aangegeven positief tegenover de plannen te staan.

De gemeente zegt dat door het toestaan van mengvormen bij horecabedrijven en slijterijen het aantal verkooppunten van alcohol niet wordt uitgebreid. Dit uit oogpunt van volksgezondheid. Het blijft voor winkeliers niet toegestaan alcohol te schenken. Daarnaast dient de verkoop van andere producten ongeschikt te zijn aan het horecabedrijf of aan de slijterij.

Bron: veluweland.nl.

Laatste nieuws