NL EN
DONEER NU!

Rapport EC: Alcohol use Among Adolescents in Europe

13 juni 2013

Rapport EC: Alcohol use Among Adolescents in Europe Of jongeren vroeg alcohol en/of drugs gebruiken en zich ontwikkelen tot probleemdrinker, is veel minder een individuele keuze dan vaak wordt gedacht. Alcohol- en drugsgebruik is afhankelijk van een ingewikkeld samenspel van push- en pullfactoren.

Tussen de Europese landen bestaan bovendien grote verschillen in het beleid en de socio-economische omstandigheden die het drinken en drugsgebruik beïnvloeden. In veelgebruik van alcohol van alcohol (vijf of meer glazen wijn, bier of mixdrankjes bij een gebeurtenis) behoort Nederland tot de Europese top. Opvallend is ook dat in Nederland minder dan 1 op de 3 jongeren (12-16 jaar) helemaal nog geen alcohol heeft gebruikt: in Europa als geheel is dat meer dan 1 op de 3.

Dit zijn de uitkomsten van een vergelijkende driejarige studie naar alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in 25 Europese landen: 'Alcohol use Among Adolescents in Europe; Environmental Research and Preventive Actions'. De studie werd uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut in opdracht van de Europese Commissie, 7th Framework Programme, en ZonMw.

Bron: verwey-jonker.nl.

alcohol-use-among-adolescents-in-europe.pdfalcohol-use-among-adolescents-in-europe.pdf (6,48 MB)

Laatste nieuws