NL EN
DONEER NU!

Blokhuis bezoekt UN High Level Meeting NCDs

24 september 2018

Blokhuis bezoekt UN High Level Meeting NCDs Staatssecretaris Paul Blokhuis is van dinsdag 25 t/m donderdag 27 september in New York voor een bezoek aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Hij neemt daar deel aan de UN High-Level Meeting on NCDs, die betrekking heeft op het terugdringen van niet-overdraagbare ziektes. Deze worden ook wel leefstijlziekten genoemd omdat de kans om deze te krijgen voor een groot deel wordt beïnvloed door leefstijlkeuzes zoals roken, alcohol en voeding. Naar verwachting zullen meer dan 50 staatshoofden en regeringsleiders aan deze meeting deelnemen.

De staatssecretaris neemt ook deel aan de High-Level Meeting over tuberculose. Deze ziekte komt in Nederland bijna niet meer voor, maar wereldwijd is dat anders. Doel van de bijeenkomst is om expertise te delen over het voorkomen en behandelen van de ziekte.

In de marges van de Algemene Vergadering zal Blokhuis spreken met collega-ministers van Frankrijk, Duitsland en België, over hoe het tabaksbeleid van buurlanden elkaar kan versterken. Ook spreekt hij met Eurocommissaris Andriukaitis over verdere samenwerking in het tegengaan van de sjoemelsigaret.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws