NL EN
DONEER NU!

Gangmakerssociety: cafés huren gangmakers in om zaak vroeger vol te krijgen

28 mei 2018

In januari werd de Gangmakerssociety geïntroduceerd. Dat bedrijf zet tegen betaling jongeren, zogenaamde gangmakers, in die helpen om gasten vroeger op de avond naar een horecazaak te lokken. De gangmakers zelf en hun meegebrachte vrienden krijgen daarvoor één gratis rondje. "Als je ziet dat een kroeg goed gevuld is, zul je er sneller binnenlopen", aldus de initiatiefnemer Johanan Fraanje.

Op deze site schreven we al eerder kritisch over dit initiatief. STAP vond en vindt nog steeds dat het niet kan: jongeren gratis alcohol geven om anderen naar de kroeg te lokken.

Nu blijkt dat inmiddels bijna honderd uitgaansgelegenheden zijn aangesloten. "We hebben inmiddels 11.500 gangmakers om in te zetten in dertig gemeenten", aldus Fraanje. Horecazaken betalen aan de Gangmakerssociety 159 euro per maand plus dat gratis rondje voor de gangmaker en zijn vrienden.

Via een app kunnen de horecaondernemers zelf hun gangmaker uitzoeken. De horecaondernemer beoordeelt via die app ook de gangmaker. "Heeft een gangmaker driemaal een slechte beoordeling, dan ligt die eruit. Dus één gratis drankje snel achterover gooien en dan weer vertrekken, zal niet zo snel gebeuren."

Bron: missethoreca.nl.

Laatste nieuws