NL EN
DONEER NU!

Daling alcoholverkopen in Schotland na implementatie van de MUP

22 november 2022

Vandaag verscheen een nieuw rapport van Public Health Scotland over het effect van de introductie van een minimumprijs per eenheid alcohol (MUP) op de verkoop van alcoholhoudende dranken.

Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Glasgow, blijkt dat de totale verkoop van alcohol per volwassene in Schotland drie jaar na de invoering van de MUP is gedaald. De daling was 1,1% in Schotland, terwijl er in Engeland en Wales een stijging was van 2,4%. De daling van de totale alcoholverkoop werd veroorzaakt door een daling van de verkoop van alcohol per volwassene via de detailhandel (supermarkten en andere winkels), zonder waarneembare impact op de verkoop via de horeca (restaurants en bars).

Dit onderzoek is een vervolg op een eerder rapport dat een vergelijkbare daling van de verkoop van alcohol in de detailhandel aantoonde in de eerste 12 maanden na de implementatie van MUP. Dit nieuwe onderzoek versterkt deze bevindingen en toont dus aan dat de daling van de alcoholverkoop drie jaar na de introductie van de MUP in Schotland nog steeds aanhoudt.

Bron: alcohol-focus-scotland.org.uk.

evaluating-the-impact-of-mup-on-sales-based-alcohol-consumption-in-scotland-at-three-years-post-implementation-english-november2022.pdfevaluating-the-impact-of-mup-on-sales-based-alcohol-consumption-in-scotland-at-three-years-post-implementation-english-november2022.pdf (3,28 MB)

Laatste nieuws