NL EN
DONEER NU!

Nieuw: 360 gradenvideo Doorschenken

14 augustus 2019

Wanneer is iemand te dronken en mag je hem geen alcohol meer geven? Dat is een lastige afweging. Voor horecamedewerkers, maar ook voor de handhavers die de horeca moeten controleren. De nieuwe 360 gradenvideo Doorschenken van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) biedt handvatten.

Als iemand lallend over de bar hangt, is het duidelijk dat diegene een glaasje te veel op heeft. Maar dronkenschap is niet altijd zo zichtbaar. Horecamedewerkers moeten hierin steeds de juiste afweging maken. Want overmatig alcoholgebruik veroorzaakt overlast in de openbare ruimte, een onveilig gevoel bij het uitgaanspubliek en kan leiden tot gezondheidsschade.

De nieuwe 360 gradenvideo Doorschenken, die het CCV samen met gemeente Amsterdam, KHN Amsterdam en Jellinek Preventie heeft gemaakt, biedt handvatten en helpt horecaondernemers hun personeel te trainen. Maar ook voor DHW-handhavers kan deze video interessant en leerzaam zijn. Met de video kijk je niet alleen naar de situatie, je krijgt echt het gevoel dat je er middenin staat.

De video is voor iedereen beschikbaar en te downloaden via de CCV 360° Experience app in de Google Play Store en de Apple App Store.

Laatste nieuws