NL EN
DONEER NU!

Veel problemen met dronken jongeren tijdens Koningsnacht in Arnhem

30 april 2024

Veel problemen met dronken jongeren tijdens Koningsnacht in Arnhem Helaas verliep de Koningsnacht in Arnhem niet vlekkeloos. Hulpverleners hadden vrijdag- en zaterdagavond de handen vol aan minderjarige jongeren die bezweken door overmatig alcoholgebruik, soms in combinatie met drugs.

“Het was ontzettend druk bij de EHBO-posten”, aldus burgemeester Ahmed Marcouch. Veel jongeren namen ook eigen drank mee de stad in. Hij spreekt van een ‘zorgelijke situatie’ en hoopt dat ouders betrokkenheid bij hun kroost voelen. Velen van hen konden ter plekke worden behandeld, een aantal ambulances moesten de EHBO-posten in de stad bijstaan. Een deel van de beschonken jongeren belandde op de eerste hulp van ziekenhuis Rijnstate met alcoholvergiftiging.

In de stad stonden op tal van plekken borden van NIX18, de overheidscampagne om jongeren op te roepen om geen alcohol te gebruiken vóór de wettelijk toegestane leeftijd van 18 jaar.

Er gold ook een alcohol-verkoopverbod voor supermarkten. In cafetaria’s gekochte alcohol moest binnen worden opgedronken. Alleen de horeca mocht alcohol schenken.

Bronnen: ad.nl, arnhem.nl en destentor.nl.

Laatste nieuws