NL EN
DONEER NU!

Beter geen alcoholvrij bier geven aan kinderen

15 december 2017

Beter geen alcoholvrij bier geven aan kinderen Kinderen mogen alcoholvrij bier in de winkel kopen. Veel kinderen drinken het ook wel eens. Maar de kans dat je ‘echt bier’ gaat drinken neemt dan wel toe. Daarom doen ouders er verstandig aan jongeren onder de 18 jaar beter geen alcoholvrij bier te geven.

Dat stelt het Trimbos-instituut. Maar ook Heineken is die mening toegedaan. Een woordvoerster van Heineken zegt dat Heineken wil dat haar merken alleen voor volwassenen zijn en dat het "absoluut niet wenselijk is" als kinderen ze drinken. De bierbrouwers Grolsch en Bavaria zeggen ook in een reactie dat zij zich in hun reclame-uitingen niet op minderjarigen richten, ook niet als het om alcoholvrij bier gaat.

Ook staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zegt het niet goed te vinden als kinderen bier drinken, zelfs niet als het alcoholvrij is. "Het is logisch dat de stap naar bier mét alcohol snel is gemaakt. Bier is bier en dat is voor 18-plussers", concludeert hij. Blokhuis heeft nog geen signalen dat het een groot maatschappelijk probleem is, maar wil onderzoeken of er aanleiding is om het thema breder met maatschappelijke organisaties aan de orde te stellen.

Het advies aan ouders is dus: "nog maar even geen alcoholvrij bier, maar ook geen alcoholvrije champagne."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws