NL EN
DONEER NU!

Nijmegen wil meedoen aan proef: 'detailhandel in horecazaken'

30 maart 2015

Nijmegen wil deelnemen aan de landelijke proef waarin horecazaken ook voor winkelier mogen spelen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken start dit onderzoek in meerdere gemeentes. Dat liet Ben van Hees, wethouder van de binnenstad, gistermiddag weten tijdens het Nieuwscafé van de Gelderlander.

Volgens Sandra van Ginneken, senior beleidsmedewerker bij het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, heeft minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken vorige maand laten weten dat hij plannen om combi’s horeca/detailhandel mogelijk te maken die in strijd zijn met de Drank- en Horecawet niet zal opnemen in het wetsvoorstel Experimentenwet. Ook in de Retailagenda is duidelijk neergelegd dat nieuwe winkelconcepten moeten passen binnen de bestaande Drank- en Horecawet.

Volgens Van Ginneken is detailhandel in horeca-inrichtingen binnen de Drank- en Horecawet - onder voorwaarden - overigens wel mogelijk. Die voorwaarden zijn:
1. in de horecalokaliteit mag alleen detailhandel plaatsvinden in eetwaren die voor consumptie gereed zijn (voorbeeld: afhaal Chinees),
2. het winkeldeel van de horeca-inrichting moet te bereiken zijn zonder door een ruimte te hoeven waar alcoholhoudende drank aanwezig is.

Bron eerste alinea: gelderlander.nl.

Laatste nieuws