NL EN
DONEER NU!

Karremans wordt staatssecretaris Jeugd, Preventie en Sport

13 juni 2024

Karremans wordt staatssecretaris Jeugd, Preventie en Sport Vincent Karremans, thans wethouder in Rotterdam, wordt staatssecretaris Jeugd, Preventie en Sport op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat meldt het Algemeen Dagblad vanmiddag. Naar verwachting wordt het alcoholbeleid een van zijn dossiers.

De in Den Haag geboren Vincent Karremans heeft aan de Erasmus Universiteit Rotterdam economie en rechten gestudeerd. Hij was voorzitter van het Rotterdams Studenten Corps. In zijn studententijd startte hij een eigen bedrijf, een website met banen voor studenten en young professionals.

In 2018 werd hij raadslid. Daarnaast zette hij zich in als vrijwilliger voor het Erasmus MC. Hij was daar voorzitter van de 'AYA taskforce'. Deze groep experts zet zich in voor de verbetering van informele zorg voor jonge kankerpatiënten van 18 tot 35 jaar.

Sinds 2021 is Karremans wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit. Als zodanig houdt hij zich vooral bezig met de dossiers Rotterdam Airport, de nieuwe stadsbrug en verkeersmaatregelen in de stad.

Ook strijdt hij tegen drugsgebruik in Rotterdam. “Dat verscheurt wijken”, zei hij daarover. Daarom zette hij een drugscampagne op poten, gericht op het uitgaanspubliek. “Want juist dat is de grootgebruiker van harddrugs, zoals cocaïne en xtc-pillen.” Billboards moeten jongeren aanzetten zich te verdiepen in de wereld achter het drugsgebruik. En in een speciaal opgezette tent worden jongeren gewezen op het verband tussen gebruik en de criminaliteit.

En nu dus de overstap naar de Haagse politiek.

Bronnen: ad.nl en avrotros.nl.

Laatste nieuws